Palvelemme asiakkaitamme joustavasti kaikissa metalli- ja lasirakentamisen tarpeissa

Tarjoamme suunnittelun ja tuotannon lisäksi asennuspalvelun valmistamillemme tuotteille.

Alumiini- ja terästuotteet

Suunnittelemme ja valmistamme kaikki metalli- ja lasirakenteet aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja toimitamme ne asennettuna tai työmaalle toimitettuna.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Teräsovet

Teräsovet ovat kestävä ja pitkäaikainen valinta sellaisiin kohteisiin, joissa ovet ovat kovalla käytöllä ja niiltä vaaditaan lujuuden lisäksi myös helppohoitoisuutta. Teräsovi ei menetä muotoaan kovastakaan iskusta kovinkaan helposti ja onkin siksi suosittu valinta turvallisuutta vaativissa sisä- ja ulkokohteissa.

Teräsovien lasituksissa käytämme johtavien kotimaisten lasitehtaiden korkealuokkaisia laseja sekä oviprofiileina käytämme Jansen ja Forster -teräsprofiileja. Asennamme tarvittaessa oviin myös heloitukset.

Sisäänkäynnin ulko-ovet valmistetaan tuotestandardin SFS-EN 14351-1:2006+A1:2010 mukaisesti.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Alumiiniovet

Alumiiniovet ovat erinomainen vaihtoehto, kun ovilta vaaditaan kestävyyden ja ruostumattomuuden lisäksi keveyttä ja lämmöneristyskykyä. Alumiiniovet ovatkin kasvattaneet suosiotaan uudis- ja korjausrakentamisen kohteissa niiden monipuolisten ominaisuuksien ansiosta. Alumiiniovet sopivat hyvin niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Sisäovissa käytämme SAPA SFB 2050 eristämätöntä alumiinijärjestelmä. Ulko-ovissa käytämme SAPA SFB 2086 lämpökatkaistuja profiileja. Ovissa käytetään aina käyttökohteeseen soveltuvia turvalaseja ja umpiosia. Asennamme tarvittaessa oviin myös heloitukset.

Sisäänkäynnin ulko-ovet valmistetaan tuotestandardin SFS-EN 14351-1:2006+A1:2010 mukaisesti.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Lasijulkisivut

Lasijulkisivut eli lasiseinät ovat yleensä näyttävin osa rakennusta, joilla saadaan rakennuksen julkisivuista nykyaikaiset ja tyylikkäät. Lasijulkisivut ovat säänkestäviä, energiatehokkaita ja ne eristävät erinomaisesti myös ääntä. Lasiseinien käyttökohteita ovat mm. rakennusten julkisivut, porrashuoneiden ikkunat ja liiketilojen väliseinät.

Julkisivujärjestelmänä käytämme pääosin SAPA SFB 4150 lämpökatkaistua alumiinisarjaa, jossa käytetään kuhunkin kohteeseen soveltuvia eristyslaseja ja umpiosia. Valmistamme myös eristämättömiä julkisivuja sekä teräsprofiilirakenteisia lasijulkisivuja. Kiinteään lasiseinään voi tarvittaessa yhdistää myös lasiset liukuovet.

Julkisivujärjestelmät valmistetaan tuotestandardin SFS-EN 13830:2003 mukaisesti.
Julkisivut, ovet ja ikkunat kuuluvat AVCP-luokkaan 3, joiden CE-merkintäkelpoisuus varmennetaan tehtaan sisäisellä laadunvalvonnalla.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Lasikatot

Valokatot mahdollistavat kohteeseen luonnollisen ja tasaisen valaistuksen sekä tekevät tiloista avaramman ja viihtyisämmän näköisiä. Valokatot voivat olla joko kiinteitä tai niihin voidaan asentaa tarpeen vaatiessa myös avattavia ikkunoita. Kohteesta riippuen valokatoissa käytetään joko lämpöeristettyjä tai -eristämättömiä rakenteita.

Valokaitoissa käytämme SAPA SFB 5050 alumiinivalokattojärjestelmää, jossa laseina käytetään aina käyttökohteeseen soveltuvia laseja.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Kaiteet

Kaiteet varmistavat henkilön turvallisen oleskelun ja liikkumisen korkeilla tasoilla sekä muilla kulkureiteillä, joissa on putoamisvaara. Kaiteiden käyttökohteita ovat muun muassa portaikot ja parvekkeet sekä erilaiset hoito- ja kulkutasot.

Alumiini- ja teräsrakenteiset kaiteet soveltuvat käytettäväksi niin sisä- kuin ulkotiloissa ja niiden valmistuksessa käytettävä materiaali valitaan aina kohteen mukaisesti.

Valmistamme alumiini- ja teräsrakenteiset kaiteet myös lasitettuina. Lasikaiteet ovat tyylikäs ja kestävä ratkaisu, jotka sopivat useisiin kohteisiin tekemällä tilasta samalla avonaisemman.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Palo-ovet ja -ikkunat

Palo-ovet ja -ikkunat ovat tehokas ratkaisu rakennuksen paloturvallisuuden varmistamiseksi, koska ne eristävät palo-osastot toisistaan ja näin ollen estävät palo- ja savuvahinkojen leviämisen. Palo-ovien ja -ikkunoiden yleisimpiä käyttökohteita ovat taloyhtiöt, julkiset rakennukset sekä teollisuusrakennukset.

Alumiinisissa palo-ovissa käytämme SFB 2086 EI30 ja -EI60 profiilijärjestelmiä ja teräksisissä palo-ovissa käytämme Forster Presto E30, Fuego Light EI30 ja -EI60 profiilijärjestelmiä.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Savunpoistoluukut ja -ikkunat

Savunpoistoluukut ja -ikkunat ovat tärkeä osa rakennuksen paloturvallisuutta, sillä tulipalotilanteessa ne poistavat ylimääräisen savun sisätiloista ja pitävät poistumisreitit vapaana savusta. Savunpoistoikkunat voivat olla joko yksittäisiä seinään asennettavia ikkunoita tai osa julkisivujärjestelmän kokonaisuutta.

Savunpoistoluukuissa ja -ikkunoissa käytämme Sapa 1086 alumiiniprofiilijärjestelmää.

Savunpoistoluukut ja -ikkunat valmistetaan tuotestandardin SFS-EN 12101-2 mukaisesti.
Savunpoistoluukut ja -ikkunat kuuluvat AVCP-luokkaan 1, joiden CE-merkintään vaaditaan ulkopuolisen hyväksytyn laitoksen laadunvalvonta. Laadunvalvonnan meillä suorittaa Eurofins.

Aluteräs Oy - Alumiini- ja terästuotteet

Pintakäsittely

Tarjoamme kaikkiin tuottamiimme metallirakenteisiin pintakäsittelyvaihtoehtona jauhemaalauksen. Jauhemaalaus eli pulverimaalaus on nykyään yleisin metallituotteiden maalausmenetelmä, koska sillä saadaan tuotteeseen muun muassa erinomainen kemiallisen ja mekaanisen rasituksen sekä iskunkestävyys.

Värisävyvaihtoehtoina alumiini- ja terästuotteisiimme kuuluvat vakiona RAL Classic -värikartan eri sävyt, mutta tarvittaessa myös muut sävyt onnistuvat.

Alumiinirakenteet voidaan esikäsitellä anodisoimalla ennen pulverimaalausta, joka vahvistaa alumiinin pintalujuutta, korroosionkestävyyttä sekä käyttöikää.

Vieritä ylös